top of page

De leasefiets: Het Antwoord voor Vitale Medewerkers


Als werkgever is het waarborgen van de vitaliteit van je medewerkers van onschatbare waarde. Het is niet alleen een prioriteit binnen HR, maar ook een cruciale factor voor de duurzame inzetbaarheid van je team. Maar hoe integreer je duurzame inzetbaarheid in je bedrijf? En hoe draagt een leasefiets hieraan bij?


Wat is Duurzame Inzetbaarheid?

Het draait om de instrumenten die de vitaliteit van medewerkers ondersteunen en verzuim preventief tegengaan. Deze focus op vitaliteit staat hoog op het HR-lijstje, maar er is een verschuiving gaande naar duurzame competentie: de mogelijkheid voor medewerkers om zich een leven lang te ontwikkelen.


De Kracht van Vitaliteit op de Werkplek

Vitale medewerkers zijn het fundament van duurzame inzetbaarheid en een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Maar gaat jouw organisatie verder dan enkel het aanbieden van een sportabonnement? Biedt jouw bedrijf een beleid dat medewerkers zelf laat kiezen hoe zij vitaal blijven?


De Overheid Omarmt de Leasefiets

De overheid erkent de fiets als een duurzame oplossing voor maatschappelijke problemen. Fietsen vermindert de belasting van luchtkwaliteit en verlicht de drukte op wegen en in het openbaar vervoer. Met de leasefiets opende de overheid de deur naar een nieuwe mobiliteitsoplossing.
Fiets: Een Vitale Schakel in Jouw Vitaliteitsprogramma

Een leasefiets biedt meer dan alleen mobiliteit; het geeft werknemers de regie. Ze kunnen kiezen uit het assortiment en zijn niet gebonden aan één mobiliteitsoplossing. Wist je dat het ziekteverzuim van medewerkers gemiddeld met 1 à 2 dagen kan dalen door fietsgebruik?


Voordelen van Vitale Medewerkers

Vitaliteit op de werkvloer brengt niet alleen minder ziekteverzuim en hogere productiviteit met zich mee. Het verbetert ook het bedrijfsimago. Een gelukkige medewerker straalt dit uit naar anderen, wat bijdraagt aan een positief bedrijfsimago.


De Samenkomst van Succesfactoren

Een vitale werkomgeving kan een aanzienlijke positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Tel alle voordelen bij elkaar op en zie hoe vitaliteit niet alleen goed is voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel.


Wil je jouw medewerkers helpen bij het bereiken van optimale vitaliteit? Ontdek hoe een leasefiets bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid. Vraag een vrijblijvende offerte aan en zet de eerste stap naar een gezonder, vitaler en productiever team!

Comentários


bottom of page