top of page

Ontdek de voordelen voor jouw bedrijf!

Het aanbieden van een fietsregeling aan werknemers heeft een verrassend voordeel: het is fiscaal voordelig voor werknemers en kost de werkgever helemaal niets. Door slimme besparingen op sociale lasten kan een werkgever vaak al vanaf €20,- per maand per werknemer bijdragen, zonder extra kosten.

urban arrow bakfiets

Hoge werknemersvraag

Het aanbieden van een fiets van de zaak is meer dan alleen een extraatje; het is een gewilde arbeidsvoorwaarde. Studies tonen aan dat één op de twee werknemers interesse heeft in een bedrijfsfiets. In Nederland staat de leasefiets bovenaan de lijst van meest gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kostenneutraal

Het aanbieden van een fietsregeling aan werknemers heeft een verrassend voordeel: het is fiscaal voordelig voor werknemers en kost de werkgever helemaal niets. Door slimme besparingen op sociale lasten kan een werkgever vaak al vanaf €20,- per maand per werknemer bijdragen, zonder extra kosten.

Financiële besparingen

Het leasen van een fiets voor zakelijk gebruik is aanzienlijk voordeliger voor werknemers dan wanneer zij er privé een zouden aanschaffen - tot wel 25% tot 80% goedkoper. Bovendien kunnen werkgevers tot 20% besparen op sociale lasten, waardoor dit bedrag opnieuw geïnvesteerd kan worden in de maandelijkse leasekosten.

Gezondheidsvoordelen

Een leasefiets draagt bij aan de gezondheid van werknemers en vermindert het ziekteverzuim tot wel 25%. Onderzoek wijst uit dat 70% van de werknemers met een leasefiets vaker en verder fietst. Bovendien meldt 60% van hen dat ze zich fitter voelen dankzij deze regeling.

In 3 stappen een lease fiets voor jouw bedrijf!

Stap 1

Eenvoudige inschrijving

Het aanmelden als werkgever is kosteloos en neemt slechts 5 tot 10 minuten van uw tijd in beslag. Zodra u zich heeft aangemeld, doorlopen wij een controle van alle gegevens. Zodra alles gecontroleerd en goedgekeurd is, ontvangt u van ons de inloggegevens voor uw werkgeversaccount.

Stap 2

Vaststellen van uw voorwaarden

U heeft de controle (eventueel in overleg met onze adviseurs) over wie binnen uw bedrijf in aanmerking komt voor een leasefiets, hoe de kosten verdeeld worden en onder welke specifieke voorwaarden.

Stap 3

Wij regelen de rest:

Zodra jouw werknemers hun keuze hebben gemaakt, regelen we de contracten via een van onze partners. Na ondertekening zorgen wij ervoor dat de gekozen fiets gereed staat. Gedurende het hele leasecontract nemen wij ook het onderhoud en de service voor onze rekening!

Wettelijke regeling

Als werkgever kun je diverse onbelaste vergoedingen regelen via de Werkkostenregeling (WKR), zoals vergoedingen voor fietsen. De nieuwe leasefietsregeling, die vanaf 1 januari 2020 van kracht is, valt buiten de WKR. Vanaf die datum geldt voor het privégebruik van een leasefiets een vaste bijtelling van 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets. Aangezien de grenzen van de WKR geen rol spelen bij de nieuwe leasefietsregeling en daarmee het risico van naheffing, vinden veel werkgevers het aantrekkelijker om een leasefiets ter beschikking te stellen.

Desondanks biedt de vrije ruimte van de WKR ook een kans om extra financiële ondersteuning te bieden voor privé- en zakelijke leasecontracten.  Vanaf 1 januari 2020 is deze vrije ruimte verhoogd naar 1,7% van de fiscale loonsom tot € 400.000,-. Voor het bedrag boven € 400.000,- geldt een percentage van 1,18%. In mei 2020 is bekendgemaakt dat de vrije ruimte voor het fiscale loon tot € 400.000,- tijdelijk wordt verhoogd van 1,7% naar 3%. Hiermee kun je als werkgever tegemoetkomen aan je werknemers tijdens de coronacrisis. Deze extra verruiming is echter alleen van toepassing in 2020 en 2021.

Benieuwd naar meer informatie?

Reactie binnen 1 werkdag
bottom of page