top of page
Zakenvrouw met kalkhoff fiets

Bikesland zakelijk voor ZZP'ers

Financieel inzicht

Als een ZZP'er zichzelf loon uitkeert, geldt het bekende bruto/netto principe, vergelijkbaar met een reguliere werknemer. Maar bij een winstuitkering ligt dit anders: de bruto/netto voordelen werken via de winstbelasting. Hier komen de voordelen van de volledige leasekosten om de hoek kijken. Deze zijn namelijk volledig aftrekbaar als zakelijke kosten.

Zorgeloos rijden

Ons uitgebreide fietsplan dekt alles: verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp. Met deze complete service hoef je je geen zorgen te maken wanneer je de weg op gaat.

Belastingvoordeel 

De maandelijkse leasekosten van je fiets van de zaak zijn een bedrijfsuitgave die je van de jaarlijkse winst mag aftrekken. Dit leidt tot een belastingvoordeel. Met onze leaseoptie bespaar je minimaal 25% op de normale winkelprijs van de fiets.

Flexibiliteit na de lease

Is de leaseperiode voorbij en wil je je vertrouwde fiets behouden? Geen probleem! Je kunt de leasefiets voor ongeveer 20% voordeliger overnemen.

In 3 stappen een lease fiets voor ZZP'ers

Stap 1

Eenvoudige inschrijving

Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent door je bedrijf eenvoudig in te schrijven. Bij Bikesland Zakelijk vermijden we eindeloze formulieren. Inschrijven kost je slechts een paar klikken.

Stap 2

Toegang tot het lease portal

Wij nemen de administratieve rompslomp over en nodigen je vervolgens uit om je selectie aan fietsen te maken via onze leasefiets portal. Geen gedoe en geen keuzestress: het leasen van fietsen was nog nooit zo makkelijk!

Stap 3

Levering op de zaak

Zodra we je definitieve bestelling ontvangen, zorgen we ervoor dat de gekozen fietsen zo snel mogelijk voor je klaar staan. Ook het service en onderhoud achteraf regelen wij, helemaal handig toch?

Wettelijke regeling

Als werkgever kun je diverse onbelaste vergoedingen regelen via de Werkkostenregeling (WKR), zoals vergoedingen voor fietsen. De nieuwe leasefietsregeling, die vanaf 1 januari 2020 van kracht is, valt buiten de WKR. Vanaf die datum geldt voor het privégebruik van een leasefiets een vaste bijtelling van 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets. Aangezien de grenzen van de WKR geen rol spelen bij de nieuwe leasefietsregeling en daarmee het risico van naheffing, vinden veel werkgevers het aantrekkelijker om een leasefiets ter beschikking te stellen.

Desondanks biedt de vrije ruimte van de WKR ook een kans om extra financiële ondersteuning te bieden voor privé- en zakelijke leasecontracten.  Vanaf 1 januari 2020 is deze vrije ruimte verhoogd naar 1,7% van de fiscale loonsom tot € 400.000,-. Voor het bedrag boven € 400.000,- geldt een percentage van 1,18%. In mei 2020 is bekendgemaakt dat de vrije ruimte voor het fiscale loon tot € 400.000,- tijdelijk wordt verhoogd van 1,7% naar 3%. Hiermee kun je als werkgever tegemoetkomen aan je werknemers tijdens de coronacrisis. Deze extra verruiming is echter alleen van toepassing in 2020 en 2021.

Fiets schaduw

Lease-a-bike

Wanneer een ZZP’er zichzelf loon uitkeert geld hetzelfde bruto/netto principe als voor een reguliere werknemer
bottom of page